Mobile webapp kursus

App-udvikling

Apps på smartphones og tablets har på mange måder revolutioneret vores dagligdag. De gør livet lidt nemmere, sjovere og mere praktisk – og nu kan du være med til at præge udviklingen.

På dette kursus lærer du at udvikle enkle mobile web-apps, der er baseret på web-teknologier og derfor kan vises på både iPhone, iPad, Android, Windows Mobile og flere andre smartphones og tablets.

Kurset udbydes i samarbejde med Københavns Erhvervsakademi, KEA under Lov om Åben Uddannelse.

Kurset er på den regionale positivliste over kurser for ledige, og du kan derfor søge dit jobcenter om, at kurset kan indgå som en del af din jobplan ’Min plan’.

Information

Indhold

Du bliver introduceret til udvikling af mobile web-applikationer i frame-worket JQuery Mobile, som er baseret på JavaScript, HTML5 og CSS3.

Frameworket giver mulighed for, at du på relativ kort tid kan udvikle en web-app med fingervenlige knapper og kontroller. Mobile web-apps har også den fordel, at der kun skal udvikles til én platform – nemlig web – hvilket giver en langt hurtigere udviklingsproces.

På kurset starter vi med at give dig indføring i de grundlæggende web-byggesten: HTML og CSS. På kurset indgår også en introduktion til de nyeste standarder i HTML5 og CSS3.

Kursets indhold i stikord, uge for uge

Uge 1
Introduktion til mobile web apps: Byggestenene til mobile web-apps – HTML og CSS; planlægning af web-apps og websites med wireframes og moodboards; installation af kode-editor; start på HTML og CSS: box-modellen.

Uge 2
Fortsæt med HTML og CSS; class og id, div-tags, float, wrapper, layout, indlejret og eksternt stylesheets, grouping, nesting, position, genbrug af andres koder, grids, webfonts

Uge 3
HTML5 og CSS3; responsive design; hosting af web-app og website; Installation af JQuery Mobile (JQM), Introduktion til JQM: headers, footers, knapper, transitions, filtre, control groups, grid layout, theme roller.

Uge 4
JavaScript: Introduktion til scripting med JavaScript / JQuery / JQM, Introduktion til arrays og objekter. Brug af eksterne data i JQM, datakilder og API’er, JSON feeds, Events.

Uge 5
Integration af brugerinput, Detaljesider, Geolocation, Indholdssider. Google maps API, egne ikoner, mobilbrowser redirection, skitser og use cases til projekt.

Uge 6
Eget miniprojekt: afslutning og præsentation.

Arbejdsform

Vi lægger vægt på, at du får mange timers under- visning med en underviser. Vi stiller programmer og computer til rådighed på stedet, og du får masser af hands-on træning med hjælp fra underviseren.

Vi har 4 dages undervisning om ugen med vekselvirkning mellem oplæg og øvelser. Én dag om ugen er opgavedag, hvor du selv laver repetitionsopgaver.

Målgruppe

Du skal have lyst til at arbejde med cutting edge web-teknologier og ikke gå af vejen for tekniske udfordringer. Du skal være rutineret computerbruger og kunne håndtere programmer som Microsoft Office samt mappe- og filhåndtering.

Du skal også være fortrolig med engelsk, da de fleste programmer har engelsk brugergrænseflade (undervisningen foregår selvfølgelig på dansk).

Næste kursus

Næste kursus: mandag 9. marts – onsdag 22. april 2015

Download pdf

Infoark: App-udvikling