Mobile webapp kursus

App-udvikling

Apps på smartphones og tablets har på mange måder revolutioneret vores dagligdag. De gør livet lidt nemmere, sjovere og mere praktisk – og nu kan du være med til at præge udviklingen.

På dette kursus lærer du at udvikle enkle mobile web-apps, der er baseret på web-teknologier og derfor kan vises på både iPhone, iPad, Android, Windows Mobile og flere andre smartphones og tablets.

Frameworket giver mulighed for, at du på relativ kort tid kan udvikle en web-app med fingervenlige knapper og kontroller. Mobile web-apps har også den fordel, at der kun skal udvikles til én platform – nemlig web – hvilket giver en langt hurtigere udviklingsproces.

Kurset udbydes i samarbejde med Københavns Erhvervsakademi, KEA under Lov om Åben Uddannelse.

Information

Indhold

På kurset starter vi med at give dig indføring i de grundlæggende web-byggesten: HTML og CSS. På kurset indgår også en introduktion til de nyeste standarder i HTML5 og CSS3.

Kursets indhold i stikord, uge for uge

Uge 1
Introduktion til mobile web apps: Byggestenene til mobile web-apps – HTML og CSS; planlægning af web-apps og websites med wireframes og moodboards; installation af kode-editor; start på HTML og CSS: box-modellen.

Uge 2
Fortsæt med HTML og CSS; class og id, div-tags, float, wrapper, layout, indlejret og eksternt stylesheets, grouping, nesting, position, genbrug af andres koder, grids, webfonts

Uge 3
HTML5 og CSS3; responsive design; hosting af web-app og website; Installation af JQuery Mobile (JQM), Introduktion til JQM: headers, footers, knapper, transitions, filtre, control groups, grid layout, theme roller.

Uge 4
JavaScript: Introduktion til scripting med JavaScript / JQuery / JQM, Introduktion til arrays og objekter. Brug af eksterne data i JQM, datakilder og API’er, JSON feeds, Events.

Uge 5
Integration af brugerinput, Detaljesider, Geolocation, Indholdssider. Google maps API, egne ikoner, mobilbrowser redirection, skitser og use cases til projekt.

Uge 6
Eget miniprojekt: afslutning og præsentation.

Arbejdsform

Kurset varer 6 uger med 4 undervisningsdage om ugen.

Vi stiller programmer og computer til rådighed på stedet, og du får masser af hands-on træning med hjælp fra underviseren.

Vi har 4 dages undervisning om ugen med vekselvirkning mellem oplæg og øvelser. Èn dag om ugen er opgavedage, hvor du selv laver repetitionsopgaver.

Målgruppe

Du skal have lyst til at arbejde med cutting edge web-teknologier og ikke gå af vejen for tekniske udfordringer. Du skal være rutineret computerbruger og kunne håndtere programmer som Microsoft Office samt mappe- og filhåndtering.

Du skal også være fortrolig med engelsk, da de fleste programmer har engelsk brugergrænseflade (undervisningen foregår selvfølgelig på dansk).

Næste kursus

Se kalenderen for næste kursus eller ring til os på 3814 0902.

Du kan downloade vores infoark her: App-udvikling

Er du ledig?

Kurset er på den regionale positivliste for Hovedstadsregionen, så hvis du er ledig, men ikke er omfattet af 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du søge dit jobcenter om deltagelse i kurset som en del af din jobplan.

Jobcafé

Hver fredag holder vi jobcafé, som alle kursister kan benytte sig af. Der vil være oplæg om jobsøgningsrelaterede emner og mulighed for at få konkret sparring af erfarne konsulenter fra vores søstervirksomhed ITK 2.

Som kursist er du selv med til at bestemme, hvilke emner, der tages op i jobcaféen. Der er naturligvis adgang til computere og printer. Jobcaféen er med til at sikre, at de kompetencer, der erhverves på kurset, kommer aktivt i spil i jobsøgningen.

Vi hjælper også med at søge virksomhedspraktik.

Brug gerne vores hus

På de dage, hvor der ikke er undervisning er du velkommen til at komme og arbejde med opgaver og forberedelse. Vi har computere til din rådighed og kaffe på kanden.