Kursist: IT-Kompetence

CMS og digital kommunikation (Kommunikation i praksis)

Lær verdens mest udbredte CMS

Næste kursus: Ring for dato

På kurset lærer du at arbejde hands-on med digital kommunikation og WordPress, verdens mest udbredte content management system. Vi arbejder både med designet, kommunikationen og de tekniske aspekter.

Kurset er relevant for dig der ønsker at arbejde med web­design og kommunikation, og ønsker at kunne designe og planlægge digital kommunikation for specifikke målgrupper.

Hent info-arket her!

Det varer 6 uger med i alt 60 lektioner, fordelt på 2 undervisningsdage om ugen og 3 dages selvstændigt arbejde. Kurset er normeret til 10 ECTS point.

Information

Indhold

Kursets indhold i stikord, uge for uge

Uge 1: Introduktion til digital kommunikation i praksis. Grundlæggende kommunikationsteori. Installation af WordPress. Introduktion til kommunikation og webdesign med WordPress.

Uge 2: Envejs-, tovejs- og massekommunikation, formel og uformel kommunikation. Webdesign og virkemidler i praksis. Front end og back end begreberne. Gennemgang af mulighederne for at tilføje data til systemet.

Uge 3: Overblik over teksttyper og teksters formål. Betydningen af sprog og ordvalg. Kort introduktion til HTML og CSS og tilpasning af WordPress temaer. Plugins og widgets til udvidet funktionalitet og indhold.

Uge 4: Webbrugerens opmærksomhedshorisont. Eye tracking. Medier, billeder, video og lyd i WordPress. Backup og sikkerhed i WordPress. Oversæt dit indhold til andre sprog. Kontaktformularer.

Uge 5: Markedskommunikation, målgruppeanalyse og personaer. Oprette indhold, links og tilføje medier. Navigationsmenuer, indlejret HTML og Responsive Design.

Uge 6: Eget miniprojekt: Afslutning, præsentation og evt. eksamen.

Arbejdsform

Kurset varer 6 uger med i alt 60 lektioner, fordelt på 2 undervisningsdage og 3 opgavedage om ugen.

Vi stiller programmer og computer til rådighed på stedet, og du får hands-on træning med hjælp fra underviseren

Målgruppe

Kurset er relevant for dig der ønsker at arbejde med web­design og kommunikation, og ønsker at kunne designe og planlægge digital kommunikation for specifikke målgrupper.

Er du ledig?

Du har to muligheder for at få kurset betalt:

A-kassen

Hvis du er ledig og berettiget  til 6 ugers jobrettet uddannelse skal du kontakte din A-kasse. Kurset har nr. 37477 på den landsdækkende positivliste.

Jobcentret

Du kan også søge Jobcenteret, som kan bevilge kurset. Kurset er på den regionale positivliste for Hovedstaden (kursus nr 30) og Sjælland (kursus nr. 143). I dette tilfælde bevilges kurset på baggrund af en individuel vurdering og derfor er det en fordel at have forberedt en overbevisende erhvervsrettet plan for dine jobmuligheder job efter kurset.

Pris

Kurset koster 23.462,82 kr. ( 3.910,47 kr. pr. uge )